Heb je nog een potje van onze gekonfijte kastanjes staan? Ziehier… een feestelijk receptje: vanille-kastanje pudding!
Dit heb je nodig:
1 liter (rijst)melk
1 pakje vanille puddingpoeder (van Imperial of zo)
3 eetlepels kastanjepuree (te vinden in de natuurwinkel)
3 eetlepels kastanjesiroop (De Groene Cirkel)
Enkele gekonfijte kastanjes ter garnering.
Zo ga je te werk:
Zet een 6-8 tal kommetjes of mooie tasjes klaar en leg er een gekonfijte kastanje in.
Los het puddingpoeder op in 1/4 van de melk en zet apart.
Giet de rest van de melk in een pannetje en zet het op een matig vuurtje. Voeg de kastanjepuree en kastanjesiroop toe en breng al roerend aan de kook. Neem het pannetje van het vuur en voeg al roerend het melk-poedermengsel toe. De pudding dikt nu al mooi in. Laat nog even een minuutje doorkoken en giet daarna in de tasjes.